Volg je hart, laat los hoe je iets moet doen

Als ondernemers kennen we allemaal die adviezen over het maken van plannen voor het nieuwe jaar, een nieuwe promotie-actie of om nieuwe klanten te krijgen. We maken spreadsheets met hoeveel we moeten verkopen per klant voor een bepaalde omzet en natuurlijk ook de content strategieën voor Social Media niet te vergeten. Al die plannen zijn gefocust op HOE we iets gaan bereiken. Maar zeg eens eerlijk: hoe vaak werkte die plannen PRECIES zoals je dacht dat ze zouden werken? Bij mij eigenlijk nooit. Maar toch ging ik deze week weer zitten om nieuwe plannen te maken… Totdat ik de fluistering van mijn hart/intuïtie hoorde zeggen: “Volg je hart, laat los HOE je het moet doen.”

Volg je hart

Dat klinkt makkelijk, toch? Alsof we sms berichtjes krijgen van ons hart waarin staat wat we moeten doen (als dat even kon 😉 ). En geloof me als ik je zeg dat ik zelf nog steeds aan het leren ben hoe ik dit moet doen. Maar ik geloof er wel echt in dat mijn hart mij kan leiden naar waar ik naar toe wil en op een manier die beter bij mij past. Hoe meer je hier op focust, hoe duidelijker de berichten worden en hoe makkelijker het wordt om de boodschap te horen en te begrijpen. Maar soms moet je echt heel stil worden om het te horen.

Vraag iedere ochtend: Wat kan ik vandaag doen?

De richtlijn die ik van mijn intuïtie ontving was om iedere ochtend tijdens mijn meditatie de volgende vraag te stellen: “Wat is het dat ik vandaag kan doen?” Je kunt daaraan ook het volgende toevoegen: “Om meer in lijn te zijn met mijn Hoogste en Beste Goed?” of “Om … te manifesteren?” of “Om me …. te voelen?”. Maak de zin precies zoals voor jou goed voelt! En daarna hoef je alleen maar te luisteren. Je hoeft niet lang te mediteren om het antwoord op deze vraag te ontvangen. Breng je gedachten tot rust en adem naar je hart toe. Focus alleen maar op je ademhalen en je gaat het antwoord horen!

Ik hoop vooral dat dit jou ook helpt. Laat even weten hoe het gaat!

Veel liefs,
Mariska

De foto’s gebruik in deze blog zijn gemaakt voor charis.love

 

Volg je hart, laat los hoe je iets moet doen

2 Comments
    • Mariska

      Bedankt, Swier! Erg leuk om te horen!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Verplichte gegevens zijn gemarkeerd *

Verwijder allesVersturen