Het begin van Photo by Mariska

Terugkijkend ben ik eigenlijk mijn hele leven al bezig en geïnteresseerd geweest in spiritualiteit. Van mijn favoriete film Atlantis toen ik nog een kind was tot wekelijkse kerkbezoeken en Charmed en Wicca in mijn puberjaren. Iedere keer kwam het wel in een vorm terug in mijn leven. Totdat ik mij in 2015 helemaal ging richten op de wielersport met mijn bedrijf 11A Fotografie. Ik dook er voluit in, vond het leuk, maar na een week in Italië tijdens de Giro di Kika het uiterste van mezelf gevraagd te hebben, moest ik concluderen dat dit niet was wat ik zocht. Mijn eerste stap in het ‘hoe nu verder’ proces was contact opnemen met mijn coach Swier Miedema. Hij bracht spiritualiteit weer terug in mijn leven met als resultaat deze website onder de naam Photo by Mariska.


Swier was op dat moment zelf een paar maanden bezig met het leren en coachen van de Law of Attraction en gaf mij als huiswerk een manifestatie lijst mee. Wat wil ik precies in de verschillende aspecten van mijn leven. Toen ik bezig was om die lijst in te vullen, kwam het stukje rondom werk heel eenvoudig: “Ik wil internationaal gaan werken, veel reizen en veel betekenen voor anderen mensen en bedrijven.” Dat was wat ik ongeveer schreef.
En toen kwam dat hele stille stemmetje van mijn hart even omhoog met de woorden:

Wat als ik me eens ga richten op yoga en spirituele ondernemers?

Dat voelde heel goed, maar mijn hoofd was hier nog echt niet aan toe. Had ik niet net 2 jaar er alles aan gedaan om naam te maken in de wielersport? Om daar opdrachten binnen te halen? Wat gaan mensen wel niet denken als ik nu opeens WEER de boel omgooi?
Mijn hoofd maakte mij een beetje gek zoals je wel kan zien 😉

Toch liet het idee mij niet los en liet ik het maar lekker sudderen om te kijken wat er uit zou komen. Ik ging ondertussen vol door met de LOA coaching, kreeg weer contact met dames die ook met spiritualiteit bezig waren en ik ging naar een paar dag-retraites. En langzaamaan, beetje bij beetje, begon mijn hoofd aan het idee te wennen. Maar de puzzelstukjes klopte nog niet. Want hoe ging ik dit vorm geven binnen 11A Fotografie?

Ik kreeg de tip om de naam “Photo by Mariska” te gaan gebruiken van een vriendin van mij. Dat voelde zo goed dat ik deze domeinnaam bymariska.photo registreerde. En het idee verder liet sudderen. Dit was duidelijk nodig om steeds meer puzzelstukjes te vinden die goed in elkaar vielen.

In mei en juni van dit jaar ging het opeens veel meer bij elkaar passen. Ik merkte dat mijn doelgroep van spirituele ondernemers duidelijker in beeld kwam, dat reisfotografie toch wel heel goed binnen dit concept zou vallen (mede dankzij mijn geplande reis naar Thailand) en ik begon de opdrachten te krijgen die binnen deze diensten passen. Zo mocht ik deze zomer een prachtige fotoshoot maken van mijn (nieuwe) spirituele coach Charis Edenhofer. Eindelijk was het dan zover om Photo by Mariska echt in de wereld te zetten!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Verplichte gegevens zijn gemarkeerd *

Verwijder allesVersturen