Hoe ik fotografeer vanuit mijn intuïtie en jij dit ook kan!

Met regelmaat krijg ik complimenten van mijn klanten (of vrienden/familie van mijn klanten) over de mooie foto’s die ik gemaakt heb en hoe de foto’s precies de persoon laten zien die op de foto staat zoals hij/zij echt is. Ik heb er lang voor nodig gehad om erachter te komen wat het precies was wat ik dan zo anders deed. Ja, ik laat mensen altijd lachen op foto’s, omdat ik oprecht geloof dat je niet straalt en/of je goed voelt als je niet lacht. Ik wist ook dat er nog een diepere laag onder zat en die heb ik eindelijk ontdekt. En ook jij kan dat gebruiken als je foto’s maakt voor je bedrijf! 

Werken vanuit mijn intuïtie en gevoel

Mijn spirituele coach zei in 1 van onze eerste sessies dat mijn intuïtie echt heel sterk is. Jeetje, dat had ik dus nog nooit in de gaten gehad. Ik wist wel dat ik dingen wist die anderen (nog) niet wisten en dat ik makkelijk op ideeën (voor anderen) kon komen. Ik had er alleen nooit bij stilgestaan dat dat mijn intuïtie zou zijn. Dit hoorde (net als mijn hooggevoeligheid) gewoon bij mij. Dat ik diezelfde intuïtie dus ook gebruik met het fotograferen was dus ook nog niet tot mij doorgedrongen. En toch blijkt dit wel zo te zijn.

Heel vaak merk ik bijvoorbeeld tijdens een fotoshoot dat we BIJNA aan het einde zijn, maar er nog iets mist. Meestal komen dan juist de mooiste foto’s er nog aan (de foto van Swier hiernaast is daar een mooi voorbeeld van). Maar ook merk ik aan de mensen die ik fotografeer of ze zich wel prettig voelen en wat er kan veranderen om het beter te maken. Dit is niet alleen mijn intuïtie, maar ook mijn gevoel dat hierin meespeelt.

Bewust gebruiken

Nu dat ik weet dat ik dus vooral fotografeer vanuit mijn intuïtie en mijn gevoel, ben ik het bewuster gaan inzetten. En op dezelfde manier kan jij dat ook doen als je foto’s voor je eigen bedrijf wilt maken. Dit zijn mijn 3 belangrijkste tips:

  • Vooraf een beeld bepalen! Wanneer ik bezig ben om een fotoshoot voor te bereiden/te plannen, dan krijg ik vaak al een beeld voor ogen (het kan ook zijn dat je woorden hoort of een gevoel voelt) van het eindresultaat. Dit is belangrijk om vast te houden. Om het makkelijk voor jezelf te maken, kan je een simpele schets maken, kernwoorden opschrijven of voorbeelden erbij zoeken. Heb je geen beeld voor ogen, ga er dan even rustig voor zitten en focus op het eindresultaat.
  • Zorg dat je hetzelfde voelt als wat je wilt dat de foto’s uitstralen! Voordat je begint met foto’s maken, is het belangrijk om te bepalen welk gevoel de foto’s moeten uitstralen en ditzelfde gevoel in jezelf op te roepen. Je zal merken dat je daardoor veel gemakkelijker dat gevoel over kunt brengen in je foto’s.
  • Maak contact met je hart! Hoeveel ik ook ‘in mijn hoofd’ leef, tijdens het fotograferen ben ik vooral verbonden met mijn hart. Ik ben niet meer bezig met mijn boodschappenlijst, mijn agenda of wat er op de weg naar de fotoshoot was gebeurd. Ik ben bezig met datgene ik aan het fotograferen ben. Daardoor kan mijn intuïtie ook duidelijker naar voren komen. Als het voor jou helpt om vooraf eerst te mediteren, doe dat dan vooral!

En misschien wel het belangrijkste: laat de ideeën opkomen in je opkomen en voer ze uit! Het is lang niet altijd ik die alles bepaal tijdens de fotoshoots. De mooiste resultaten komen ook vaak van ideeën van klanten!

Benieuwd welke foto’s ik voor jouw bedrijf kan maken? Kijk dan vooral even verder op mijn informatiepagina over mijn fotografie. Ik help je graag verder, zodat jij ook meer mensen kan bereiken met jouw producten of diensten! 

 

Hoe ik fotografeer vanuit mijn intuïtie en jij dit ook kan!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Verplichte gegevens zijn gemarkeerd *

Verwijder allesVersturen