Photo by Mariska is voor mij (Mariska Hanegraaf) het resultaat van veel puzzelstukjes die eindelijk bij elkaar zijn gevallen en waarbij ik echt mijn passie kan volgen. Fotografie, spiritualiteit, anderen helpen en reizen/natuur zijn onderwerpen die als een rode draad door mijn leven lopen. Op deze site komen ze nu eindelijk bij elkaar.

In 2009 heb ik mijn Fotografie-diploma gehaald en enkele dagen later mijn eigen bedrijf begonnen onder de naam 11A Fotografie. In het begin was het mijn droom om succesvol te worden als paardenfotograaf. Maar ik ben eigenlijk continu blijven zoeken naar wat ik echt wil en wat daarbij de beste vorm en doelgroep is. Ik heb daadwerkelijk alles, van producten tot bruiloften, gefotografeerd. Ik merkte daarin wel dat zakelijke portret- en reclame-fotoshoots mij het beste lagen. Na veel omwentelingen kreeg ik in de zomer van 2017 het inzicht dat ik focuste op de ideeën in mijn hoofd in plaats van in mijn hart.

Zomerperiodes

Ik zat er op dat moment helemaal doorheen en wist niet goed meer hoe ik mijn dromen kon waarmaken. Samen met een coach ging ik dit ontdekken en al snel kwam daar een zachte fluistering van mijn hart omhoog. “Misschien moet ik me juist richten op spirituele en hoogsensitieve ondernemers en juist hun helpen.” Wat een mooie ingeving was dat! Maar tegelijk ook super eng, want dat betekende dat ik mezelf veel meer zou moeten laten zien en er voor uit moet komen dat ik hoogsensitief ben en zo veel met spiritualiteit bezig ben. Toch ging ik langzaamaan steeds meer stappen die kant op zetten. Soms met een korte sprint en soms stond ik een periode helemaal stil.

Totdat het weer zomer werd. Opeens leek het wel alsof er een hele doos met puzzelstukjes over mij heen kwam en de stukjes precies in elkaar vielen. Zo werd mij duidelijk dat ik deze spirituele diensten niet onder 11A Fotografie moest wegzetten, maar juist onder Photo by Mariska. Deze naam was al meerdere keren eerder op mijn pad gekomen en ik had de domeinnaam ook al geclaimd. Daarbij kwam de combinatie tussen mijn fotografie en reizen ook opeens samen. En dus werd mijn project voor de zomer van 2018: deze website maken. Eindelijk!

Mijn missie: spirituele en hoogsensitieve ondernemers verder helpen

Als ik alles moet samenvatten in wat ik doe, dan is het eigenlijk heel simpel. Het is mijn missie om mensen verder te helpen. Momenteel focus ik me daarbinnen op spirituele en hoogsensitieve ondernemers, juist omdat ik daarmee zoveel binding voel. Er wordt wel eens gezegd: “Je ideale klant ben je vaak zelf.” Nu klopt dit voor mij ook echt. Ik voel een verbinding met de klanten die ik help en snap de uitdaging van spiritueel ondernemen in deze (westerse) wereld. Daarom wil ik met mijn fotografie ook niet alleen helpen door mooie foto’s te maken, maar ook juist om je na te laten denken over wat je precies wilt (uitstralen) met je bedrijf en hoe je die foto’s wilt gaan inzetten.

Meer over mij: Mariska Hanegraaf

Ik ben een combinatie tussen technisch, down to earth en zweverig/spiritueel. Een technisch probleem met een computer, website of camera draai ik mijn hand niet voor om. Tegelijkertijd geniet dagelijks van mijn meditatiesessies en spirituele ontwikkelingen. Ik lees (veel) boeken, van romans tot non-fictie/spirituele boeken. Leren en blijven ontwikkelen is dan ook echt belangrijk voor mij. Zo ben ik sinds een tijd ook aan het leren om piano te spelen. Naast mijn werk vind ik het heerlijk om de natuur in te gaan, nieuwe plekken in binnen- en buitenland te ontdekken en nieuwe mensen te ontmoeten. Ik ben een ondernemer in hart en nieren.

Hoe kan ik jou helpen?
Mariska Hanegraaf

Foto gemaakt door Charlotte Meindersma